Termékeink

Mi a különbség a magyar és a külföldről származó fűszerpaprika féltermék vagy a késztermék között?

A magyar paprika előnyére válik a megfelelő, ideális talaj: jó löszös, valamint az évszázadokon át kialakult fajták a tökéletes nemesítéseknek is köszönhetőek. A magyar termelők hozzáértése, szaktudása is a magyar paprika mellett szól, illetve ellenőrizhetőség tekintetében a távolságból adódóan a külföldi (kínai, afrikai, dél-amerikai) paprika sokkal nagyobb rizikót jelent, nehezebben ellenőrizhető, nehezebben nyomonkövethető.

A külföldi módszerek alapján a szárítás, érlelés legtöbbször a földre kiterítve, a napon történik, ilyenkor akár rágcsálók, valamint azok tetemei is belekerülhetnek a féltermékbe, később a késztermékbe. Mi zsákokban tároljuk, érleljük és végül szárítjuk Binder típusú szárítóban a paprikánkat. Szárítás előtt a paprika kap még egy mosást is, valamint egy emberi ellenőrzést is: futószalag mellett válogatják ki szárítás előtt a romlott paprikát.

Szárítás közben a paprikában található cukor egy része karamellizálodik, ettől kapja meg a magyar paprikára jellemző kellemesen édeskés ízt, illatot. Szintén a szárítás eredménye az alacsony mikróba szám, valamint az enzimes folyamatok leállása, lassulása is. Ennek köszönhetően elkerülhető a savanykás mellékíz a késztermék esetén. Az említett minőségi különbségek, illetve a tény, hogy magyar paprikából kevesebb is elég egy adott termék/étel elkészítéséhez, garantálják, hogy a legjobb választás továbbra is a hazai paprika.

Magyar fűszerpaprika őrlemény

  • I.osztályú csemege fűszerpaprika őrlemény (120, 150, 170 ASTA)
  • II.osztályú EXTRA csípős fűszerpaprika őrlemény
Fűszerek és termékek

Borsok

  • Egész bors (fekete, fehér, zöld, rózsa, vegyes színes mix)
  • Őrölt (fekete, 100%-os EXTRA fekete, fehér, szegfűbors)
  • Roppantott (fekete, vegyes színes mix)
Fűszerek és termékek

Fokhagyma

  • Por
  • Granulátum
  • Szárított szeletelt
  • Zúzott szárított szeletelt (1-3mm)
Fűszerek és termékek

Vöröshagyma

  • Por
  • Szelet

Köménymag

  • Őrölt
  • Roppantott
  • Egész
Fűszerek és termékek

Kolbász fűszerkeverékek

Saját, vagy egyedi receptúra alapján, adalékanyag mentes változatban is kérhető, csak a legmagasabb minőségű fűszerek felhasználásával készítjük
  • Finomkolbász (parasztkolbász jellegű, 2,6-3,2 kg/100kg húsmassza)
  • Csípős finomkolbász (3kg/100 kg húsmassza)
  • Csemegekolbász (paprika nélküli, 2kg/100kg húsmassza)
  • Sütőkolbász (2,8kg/100kg húsmassza)
  • Bajor grillkolbász (1,4kg/100kg húsmassza)
Fűszerek és termékek

Zöldfűszerek (szárított, morzsolt)

  • Majoranna
  • Oregánó
  • Kakukkfű
  • Petrezselyem
  • Metélőhagyma
  • Póréhagyma
  • Rozmaring
Fűszerek és termékek

Fűszerkeverékek

  • Ételízesítő
  • Grill fűszerkeverék (Saját fűszerkeverék, adalékanyag mentes)
  • Sült hús fűszerkeverék (Saját fűszerkeverék, adalékanyag mentes)
Fűszerek és termékek

Ajánlatunk kiskereskedelmi fogyasztásra

  • I.osztályú csemege magyar fűszerpaprika őrlemény (170ASTA) 200g-os visszazárható, aromatartó csomagolásban 1000 g-os aromazáró csomagolásban
  • I.osztályú csípős magyar fűszerpaprika őrlemény 100g-os visszazárható, aromatartó csomagolásban 1000 g-os aromazáró csomagolásban
  • Grill fűszerkeverék 100g-os visszazárható, aromatartó csomagolásban 1000 g-os aromazáró csomagolásban
  • Sült hús fűszerkeverék 100g-os visszazárható, aromatartó csomagolásban 1000 g-os aromazáró csomagolásban
  • Ételízesítő 250g-os visszazárható, aromatartó csomagolásban
Fűszerek és termékek

Áraink

Termékeinket 0,25; 0,5; 1; 2; 5; 10; 20; 25 kg-os egységcsomagolásokban tudjuk elkészíteni. Árképzésünk során a csomagolás méretét, a rendelt mennyiséget valamint a szállítási távolságot vesszük figyelembe. Egyedi árajánlatért kérjük keressen minket elérhetőségeinken.